OKSLO uvod

Lanskoletna Barcana je pustila kar velik vtis in tudi odziv kolesarjev, prijateljev, družine in ostalih, ki spremljate tole moje pisanje je bil kar velik. Seveda je bilo obilico vprašanj na temo letošnjega podviga. Nikoli nisem imel v mislih ponavljati takih potovanj vsako leto, je pa že žena lani rekla, da ve, da bo sedaj vsako leto tako. Torej se je že lani začelo postavljati veliko idej, Evropa je namreč po dolgem in počez prepredena s kolesarskimi potmi in možnosti je res ogromno. Kaj pa Slovenija? Ja, tudi mi imamo kolesarske poti, nekako pa niso krožno povezane, že narava kaj takega še ne dopušča. Kaj pa okoli? Okoli Slovenije je pa možno peljati. Razen na Primorskem. Ideja se je pozimi razvila in plani so se začeli pripravljati.

Seveda mora biti ime
Pravzaprav niti ne vem zakaj, ampaka na takih vsaj tedenskih etapah je kar fino imeti ime 'podviga'. Nekoč si bom pa še kakšno majico naredil, ta ti ostane za spomin. Tokrat okoli Slovenije. Ideje za ime so bile številne od Krog, SloKrog, Sl(o)koli na koncu je zmagalo ime OKSLO. OKoli SLOvenije. Slovenija je povsem ok, torej to pomeni tudi ok Slovenija.

Planiranje etap
Ta del imam najraje. Zunaj dežuje ali pa sneži, ti pa v miru s prstom po zemljevidu rišeš in planiraš poti. Pogledaš satelitske slike, pa tiste od blizu iz ceste, klanci so videti povsem lahki, razdalje sploh ne velike. Kilometrov je preko tisoč dvesto, kakorkoli sem obračal je bilo tako. Po vseh variantah je naneslo osem dni.

Spanje
Tudi ta del je zelo zabaven. Pogledaš kje je konec etape in tam blizu poiščeš sobo. Ali pa skrajšaš ali podaljšaš etapo. Seveda ob tem ne veš, da je penzion lahko na vrhu hriba ali pa na vrhu odbite strmine. To se potem super pokaže na terenu.

Ostalo je bilo tokrat precej lažje. Štart je planiran od doma in tudi cilj je doma, torej se ni potrebno nikamor peljati, ali pa leteti. Zjutraj bom vstal in šel. Z Alešem sva vsak po svoje tudi to zimo pridno trenirala na trenažerjih, mislim, da sem naredil blizu tisoč kilometrov, med tem, ko je bila zunaj zima in tema. Dopust je splaniran, družina ve vse, denar je pripravljen, čas je za odhod.

Spotoma bom pisal blog, za vsak dan posebej bom dodal prevoženo pot in slike tistega dne, če bo uspelo pa še povezavo na Relive.
Lanskoletna Barcana je pustila kar velik vtis in tudi odziv kolesarjev, prijateljev, družine in ostalih, ki spremljate tole moje pisanje je bil kar velik. Seveda je bilo obilico vprašanj na temo let…

Objavite komentar

Novejši Starejši