SavaInnDonavaDrava - Uvod

Končno. Nahrbtnik je pripravljen in vreča namontirana pod sedežem na kolesu. Vse rezervirano, pričakovanje odhoda pa na vrhuncu. Ali je že leto naokoli? Ne, celo dve sta minili.
Lansko leto je bilo bolj hecno, kolesarjenje od doma po Sloveniji je bilo zanimivo, vendar se je razvleklo na preveč dni tako, da sploh nimam občutka, da se je kaj dogajalo. Letos pa sem se odločil, da vse skupaj obrnem nazaj, tako kot je najbolj prav. Naredil bom velik krog, začel bom doma in zaključil doma, vmes pa obiskal Italijo, Avstrijo, Nemčijo, mogoče celo Slovaško in Madžarsko. Poudarek pa bo na rekah in sicer najbolj na Savi, Innu, Donavi, Dravi ter še mnogo drugih. Nisem našel boljšega imena za letošnje potovanje, zato naj kar ostane delovno ime

SavaInnDravaDonava

Skušal se bom zadržati in samo v uvodu zapisal, da se mi zdi ta trenutna nenormalnost trapasta, vsa ta testiranja in iskanja nekakšnih 'teorij pomot' (hvala Miha Š. za besedno zvezo) nam v resnici na vsakem koraku omejujo svobodo, ki smo si jo tako želeli in težko pridobili. Upam, da se bo norost kmalu končala in da bo kolesarjenje po Evropi in drugod znova postalo normalno, brez dokazovanj o tem ali imaš uši, klamidijo, ali kakšno drugo skrito bolezen. Se pa strinjam, zdravje in varnost sta na prvem mestu, ne pa finančno pridobitništvo posameznikov, farmacije, norih častihlepnih diktatorjev in ostalih umsko skrajno nerazvitih ljudi, ki si ob srečanju z ljudstvom celo naročajo robote policaje za varovanje svojega bednega obstoja. Ahh, to sem moral zapisati, da bom lahko vnaprej mislil na bolj zabavne stvari.

Ja (tako kot pravita Primož in Tadej), pred menoj je skoraj štirinajst dni zabave na kolesu, grem skozi San Daniele del Friuli, kjer ne bom jedel pršuta, mimo Aviana, skozi Veneto skoraj do Gardskega jezera, pa potem skozi Trento in Trentino na Tirolsko, potem me čaka gorska etapa čez Brenner do Innsbrucka, potem pa ravninski predeli ob Innu vse do kraja Passau, kjer se bom končno ob Donavi zapeljal mimo Dunaja do Bratislave, mogoče pokukal na Madžarsko in se skozi Avstrijo pripeljal do zaključne gorske etape čez Jezersko do doma. Tisti pravi kolesarski gladiatorji se bodo med tem borili v Franciji, jaz pa pa bom soliral po opisani poti. 

O tej trasi sem že razmišljal, mogoče so to vzhodne Alpe, verjetno pa le delček tega. Druge destinacije še pridejo na vrsto, letos bo ta kar prava, saj je še vedno v stilu lanskoletnega kolesarjenja 'od doma'.

Kaj več bom dodal še spotoma, sedaj se grem pa testirat, jutri pa: odhod!

Slika v uvodu je iz Jezerskega, kjer sem bil nekaj dni nazaj, čez nekaj dni bom dodal bolj pravo :)

Končno. Nahrbtnik je pripravljen in vreča namontirana pod sedežem na kolesu. Vse rezervirano, pričakovanje odhoda pa na vrhuncu. Ali je že leto naokoli? Ne, celo dve sta minili. Lansko leto je bilo bo…

Objavite komentar

Novejši Starejši