Narbonne - Saint-Laurent-d'Aigouze

Današnja etapa je bila pa točno taka, kot si jo želim vsak dan. Ravno prav dolga, ravno prav ploščata, nič prevroča, z malo vetra in malo vročine.

Ponedeljek je. Zbudil sem se ob pol petih. Pred alarmom, heh. Včeraj sem imel prost dan in sem že vse spakiral, danes samo pojem zajtrk, pripravim malico in zbežim. Čudno, še vedno traja eno uro in pol. Nič bom videl jutri kako bo, ko ne bo zajtrka in pripravljanja malice.
V jutranjem miru sem štartal iz mesta ven in se kmalu znašel med polji. Čisto prijeten asfalt je bil, le temperatura je padala in padala. V jutranjih meglicah, pod jutranjim soncem je na koncu števec kazal manj kot enajst stopinj. Ja, bolj pritisneš in je bolj toplo.
Vse skupaj mi je znano in mi ni obenem ampak Coursan pa sem pred leti že prevozil. Še starejši je. 
Res sem slab kar se tiče poznavanja rastlin, ampak tu raste bolj ali manj trta. Samo nekam majhna je, je pa zato toliko večja katedrala v Beziersu.Oksitanija (bom preveril kako se to napiše) je precej lepša od Španije, tu je zemlja bolj podobna zemlji, pa še Canal du Midi sem našel. Ob njem je speljana prijetna pot, ki me je zapeljala do morja, do kraja Portiragnes.
V kanalu so ladjice, nekatere kar bivalne, sem ter tja pa kakšna zapornica. Tu se kanal končuje, mislim, da se začne v Toulusu, ali obratno.
Kmalu za krajem Agde, pa sem se znašel ob morju. Dolge mivkaste plaže, obdane s kolesarsko potjo in cesto z avtomobili, so že privabile kar nekaj ljudi. Kolesarjev vseh starosti in oblik je bilo ogromno.
Sete in Frontignan sta rajska kraja, všeč mi je kombinacija mivkaste plaže, kanalov z ladjicami in stara ter nova moderna predmestja oziroma nekakšna počitniško stanovanjska naselja, s širokimi ulicami in počasnim prometom. Tu je videti še posebej urejeno in končno sem prišel do težko pričakovane pumpe. No, kasneje sem ugotovil, da to ni ista kot pred leti, ampak je celo ena prej. Skratka, ugotovil sem, da sem gume natlačil le na dva bara, sedaj sem jih na štiri, to bo letelo.
In je, La Grande - Motte se je hitro približal, v Le-Grau-du-Roi sem zavil proti celini in priletel pred apartma.
Več bom napisal doma, varčujem z energijo, danes ni večerje, ker je VSE zaprto, ker je k....ev praznik. Bah, samo pivo sem dobil.

Relive 'Narbonne - Saint-Laurent-d'Aigouze'

Današnja etapa je bila pa točno taka, kot si jo želim vsak dan. Ravno prav dolga, ravno prav ploščata, nič prevroča, z malo vetra in malo vročine. Ponedeljek je. Zbudil sem se ob pol petih. Pred alarm…

Objavite komentar

Novejši Starejši