Zaključek


Dež, dež uuuuu dež. Ja, žal, napoved za naslednje dni je slaba, zato sem potegnil ročno zavoro in zaključil s tole zgodbo. Lahko bi se svaljkal še naprej po hotelih in sobah in lovil lepo vreme, ampak to mi pa res ni zanimivo.

Iz Chivassa do Kranja sem z vlaki potreboval deset ur, šest prestopov, torej sedem vlakov, vsak prestop je bil svojevrsten stres ali bom ujel naslednji vlak ali ne. Vse se je izšlo, na koncu sem celo s kolesarjem, ki sem ga spoznal na vlaku iz Vidma v Staro Gorico, šprintal na polno do Nove Gorice, da sem ujel vlak za Jesenice. Švic in savna sta bila tako v stari rdeči dizelci do Jesenic zagotovljena.

Žal, vsem morebitnim bralkam in bralcem se opravičujem za ta nepredvideni prelet Italije, tudi meni je malce čudno, vsekakor pa je to šola in kot je rekel Lakotnik: 'Nehati moraš takrat, ko je najbolje!'. In sem. Nehal.

Sedaj bom dodal in uredil slike in vse zapise, potem pa bom dodal še zaključno statistiko. 

Dež.

Po desetih mesecih mi je kapnila še zadnja kapljica tega dežja iz kolesa na tla in sem se spomnil, da tu nekako dolgujem še drugi del zaključka. Ja, ko pospraviš kolo in se odpraviš na drugačen dopust in ko te spet napade delovna septembrska vnema, se leto hitro obrne in pride april, ko imaš v mislih nov podvig. Kako naj zdaj napišem še zaključek lanskega?

Lenoba!

Priprave
Tokratne priprave so bile kratke, sicer povsem klasične, notranje na kolovratu, s tem, da takrat še nisem vedel kaj me čaka in kam se bom odpravil. Zima ni bila slaba, celo nekaj bordanja in teka na smučeh sem ujel. Kolesarjenja zunaj ni bilo prav veliko, nekaj priložnosti je pobralo vreme, nekaj časa sem namenil svojemu zadnjemu di(v)jaku, nekaj pa celo svojemu šolanju.

Oprema
Tam nekje konec marca je v domačo garažo prišla nova gravelca. To gravelco sem namenil takim potovanjem in mi ni žal. Je bolj trdno kolo, malce manj dirkalno, trpežno, pa precej težje in še presneto debele gume ima. To me je malce zaviralo, zato bo potrebno to za prihodnja potovanja rešiti. Seveda, s tanjšimi gumami.

Destinacija
Idej je bilo kar precej, kot strela iz jasnega pa se je pojavila priložnost udeležbe na eni konferenci v Barceloni in jasno je, da greš od tam s kolesom domov. Kako pa? Ponovitev Barcane je bila več kot na mestu le, da sem tokrat to opravil sam. Prav.....

Seznam etap
Uvod
1. etapa: Barcelona - L'Escala prvi dan
2. etapa: L'Escala - Narbonne drugi dan
3. etapa: Narbonne - Saint-Laurent-d'Aigouze
4. etapa: Saint-Laurent-d'Aigouze - Rians
5. etapa: Rians - Gonfaron
6. etapa: Frejus - Ventimiglia
7. etapa: Cuneo - Chivasso
Zaključek

Zemljevid poti


Hvala za pozornost, zdaj pa, poletjeeeee!!


Dež, dež uuuuu dež. Ja, žal, napoved za naslednje dni je slaba, zato sem potegnil ročno zavoro in zaključil s tole zgodbo. Lahko bi se svaljkal še naprej po hotelih in sobah in lovil lepo vreme, ampa…

Objavite komentar

Novejši Starejši