Milevsko - Vyšší Brod (kopana 09)

Danes sva imela zelo obilen zajtrk. Najraje bi se ulegel nazaj v posteljo, ne pa vsedel na kolo. Dopoldan je bilo še delno oblačno tako, da sva dolgo časa vozila v sprejemljivih temperaturah.

Pokrajina se ni spremenila niti za odtenek, še vedno gričevnato in ogromna polja, polna bal. Na enem je bil tako velik kup sena, da bi vanj skril tovornjak. Kraji so znova imeli skoraj slovenska imena, peljala sva se tudi skozi kraj Malá Strana, ki pa ni enako imenovani del Prage. Večja, največja zgradba ob poti je bila Temelinska jedrska elektrarna. Ogromni štirje hladilniki so vidni daleč naokrog. Gradnja elektrarne se je začela že leta 1970, zares pa je začela obratovati šele po letu 2003. Po prvotnih načrtih sta narejena le dva od štirih reaktorjev, okrog elektrarne pa se je dogajalo ogromno protestov, predvsem sosednje Avstrije. Pred elektrarno je urejen turistični urad, pa še manjši park.




Okrog elektrarne so ceste najlepše. Danes sem opazil ogromno pašnikov na katerih so se pasle krave. Ogromno krav.



Kar nekaj kilometrov sva prevozila preden sva končno prišla nazaj do Vltave. V kraju Češke Vrbne se je znova začel turizem. Čehi so nori na prevažanje po vodi. Kajak, kanu, rafting, supanje, vsi to počnejo.


Ob Vltavi je tako lepo urejena kolesarska steza, da sva Češke Budejovice kar preskočila. Potem je sledilo nekaj mučenja po klancih gor in odbit spust po gozdu globoko nazaj do reke, kjer je bil seveda kamp in polno turistov v vodi.



Najlepše mesto na celotni poti do sedaj je Český Krumlov. Težko sploh z besedami opišem kako vse skupaj zgleda. Že vstop v center skozi portal je impresiven, potem pa prideš v kar nekakšno pravljično deželo. Malce naju je preganjal morebitni dež zato sva kar drvela naprej. Cesta je bila premokra, zato sva se prvič med vožnjo ustavila na okrepčilu - pivu. Piva skoraj ne pijeva, enega morebiti dva na dan.


Ob Vltavi navzgor sva se peljala mimo gradu v Rožmberku ob Vltavi. Ves čas od Krumlova naprej so se po reki vozili rafti, kajaki in ostala plovila. Noro.



Vyšší Brod je bil za ovinkom in za danes je bilo dovolj. Hotel je kar prijeten, medaljoni z lisičkami pa vrhunski. Zapuščava Češko, še nekaj kilometrov je ostalo za jutri, potem pa je na vrsti Avstrija.

Relive 'Deveta etapa Milevsko - Vyšší Brod'

       
Danes sva imela zelo obilen zajtrk. Najraje bi se ulegel nazaj v posteljo, ne pa vsedel na kolo. Dopoldan je bilo še delno oblačno tako, da sva dolgo časa vozila v sprejemljivih temperaturah. Pokraj…
Novejši Starejši