Od doma - uvod

Letošnja pomlad je spremenila Zemljo. Zemljo in še vse ostalo kar jo tlači, torej nas ljudi. Spreminjajo se stare, delovno nadzorniške navade, materialni pomen plehnatih štirikolesnih gmot je bil celo povsem nepomemben, nekaj časa pa smo bili celo zaprti znotraj meja, ki so jih nekoč postavili ljudje na trapastih položajih, s trapastimi idejami. Naj bo zarota, oživljanje neznanih bolezni ob tajanju površja, ali pa udarec do konca naveličane Zemlje, karkoli že, letošnja pomlad je spremenila Zemljo.

Kaj to pomeni za popotnika, ki si želi ven iz svoje občine, ven iz svoje države, morebiti na drug kontinent? Problem. In to velik problem. Če slediš starim tradicionalnim navadam v obliki selitve narodov na jug v poletnem času, boš prišel tja in do določenega datuma nazaj, če pa greš v drugo smer, kar je meni precej ljubše, pa je videti, da gre lažje. Ampak, sedaj, konec julija 2o2o ne bom testiral ali je vse primerno razkuženo. Raje se bom v stilu dela od doma, lotil kolesarjenja od doma. Kako to deluje? Ah, povsem preprosto: štartaš od doma in se domov tudi vrneš. Preprosto.

Poizkusil bom prevoziti Dolenjsko, Štajersko, Koroško, Prekmurje, Notranjsko, Primorsko in Kras, pa še Gorenjsko. Vsak del Slovenije po malem. Pričakujem kar nekaj klancev, pa tudi kar lepe ravnine.

Skratka, pojdimo! Od doma!
Letošnja pomlad je spremenila Zemljo. Zemljo in še vse ostalo kar jo tlači, torej nas ljudi. Spreminjajo se stare, delovno nadzorniške navade, materialni pomen plehnatih štirikolesnih gmot je bil cel…

Objavite komentar

Novejši Starejši